Romhányi József - Fényes Szabolcs
Hamupipőke
Rendező: Kiss József m. v. | Bemutató: 2003.11.18  | Zenés mesejáték
Hamupipőkét, a szegény árvát gonosz mostohája cselédsorban tartja, s amikor megérkezik a meghívó az udvari bálba, a mostoha mindent megtesz, hogy a szegény árva ne mehessen el a mulatságba, ahol a királyfi kiválasztja majd jövendőbelijét. De a mese nem azért mese, hogy a boldog végkifejletet egy gonosz mostoha keresztül húzhassa… A sok ármány és cselszövés nem foghat ki a jóságon és a tiszta szívű szerelmeseken.
Az egyik legszebb és legnépszerűbb Grimm mesét, Hamupipőke történetét most csodás-verses-zenevarázslatos, szellemes és humoros feldolgozásban ajánljuk a legfiatalabb nézőinknek. Romhányi József újragyúrta az eredeti mesét. Verseinek a játékosságon túli, ezzel egyenrangú erénye: gazdagítja a gyermekek szókincsét. Az író úgy ültette át mai nyelvre a világirodalom egyik legismertebb, legszebb és legkedvesebb meséjét, hogy a líraiságot és a humort művészi egységbe ötvözte.
A feldolgozáshoz Fényes Szabolcs komponált gyerekszívet (is) melengető zenét, hogy aztán a színpadon a játék és a zene varázsolja el mindazokat, akik részesei lesznek a mese örömének.
HamupipőkeHolocsy Katalin
TovábbáAgh Erzsébet, Balaskó Edit, Pavlovič Petra, Hajnes Roland, Nagy Zsolt, Nagy László
1. Galamb / AranypókBernáth Tamás
2. Galamb / SzitakötőOlasz István
PitvarmesterPőthe István
Szakács-Takács-KovácsBenkő Géza
Boldizsár, öreg királyRopog József
Gáspár királyfiKukola József
HétzsáknéBalaskó Edit  Benes Ildikó
KoreográfiaBenkő Géza
KorrepetícióKalmár Zsuzsa m. v.
Zenei vezetőZsákovics László m. v.
JelmezDobis Márta
DíszletGráfel György
A rendező asszisztenseMiklós László
Szereposztás változásának jogát a színház fenntartja!