Harold Pinter
Árulás
Rendező: Valló Péter m.v. (Kossuth-díjas) | Bemutató: 2013. szeptember 26.  | dráma - stúdióelőadás
Szereposztás  |  Galéria  |  Videó
Három ember, öt élet. Mindenki elárul mindenkit, de leginkább önmagát. Belemenni egy ártatlannak tűnő apró, kis játékba, de mi lesz a vége? Nem is olyan könnyű kijönni belőle... S ha egyáltalán sikerül, mi marad?
Harold Pinter Árulás című drámája önéletrajzi ihletésű. A belőle készült nagysikerű film forgatókönyvéért 1983-ban a szerző-forgatókönyvírót Oscar-díjra jelölték.
A darab egy szerelmi háromszög hét éves történetét meséli el, időben visszafelé. Pinter látszólag sematikus nyelvezetű írásából három, beláthatatlanul kibogozhatatlan és szétválaszthatatlan élet kusza ösvényei bontakoznak ki.
Robert – a férj, Emma - a felesége és Jerry – a legjobb barát története mindennapi história, mindennapi emberekkel. Jerry és Emma egymásba habarodnak és törvénytelen kapcsolatukat évekig sikeresen titkolják a férj és a világ előtt. Vagy mégsem? Egy nap minden kiderül! Vagy mégsem? Miféle láthatatlan szálak tartják össze az emberi kapcsolatokat éveken, évtizedeken keresztül? A darab olyan kérdésekkel foglalkozik, melyek mindannyiunkat nap, mint nap foglalkoztatnak. Olyan élethelyzeteket mutat, melyekkel naponta szembesülünk, de az ábrázolás annyira finoman abszurd, hogy saját magunkon nevetni kényszerülünk.

Az előadás időtartama 1 óra 55 perc szünettel együtt.
RobertPetrik Szilárd m.v.
 
HangtechnikusGörözdi Szilárd, Zakor Sándor
FénytechnikusRózsás Silvia
Fodrász, sminkesTóth Simona
KellékesSzűcs Klaudia
 
DíszlettervezőValló Péter m.v.
JelmeztervezőGadus Erika m.v.
A rendező asszisztenseBalaskó Edit
RendezőValló Péter m.v. (Kossuth-díjas)
Szereposztás változásának jogát a színház fenntartja!
Árulás - előzetes

Árulás - ajánló