Grimm - Albert - Barabás - Lőrinczy
Hófehérke meg a törpék
Rendező: Pille Tamás m. v. | Bemutató: 2007.10.05  | Meseoperett
Hófehérke meg a törpék megérkeztek!

Október 5-én pénteken látható először Grimm - Albert Péter - Barabás Árpád - Lőrinczi Attila: Hófehérke meg a törpék című meseoperettje a Komáromi Jókai Színházban. A díszletet, a jelmezeket és a bábokat Howard Lloyd m.v. fiatal angol díszlet-és jelmeztervező álmodta színpadra, az előadást Pille Tamás m.v. rendezte.
A meseoperett ősbemutatóját öt évvel ezelőtt tartották Tatabányán, a Jászai Mari Színházban. Akkor Szerencsi Éva alakította a Mostohát, az volt a művésznő utolsó színpadi szerepe. Később a Fogi Színháza társulata mutatta be a darabot, akkor bábok voltak a törpék. Komáromban színészek keltik őket életre: Tudort Bernáth Tamás, Morgót Fabó Tibor, Szendét Pille Tamás és Hajdú László Szabolcs felváltva, Vidort Németh István, Szundit Balaskó Edit, Hapcit Nagy László, Kukát pedig A bor című zenés falusi történet előadásából jól ismert Csorba Máté és Lebocz Dávid játsza felváltva. Egy színpadi varázslat segítségével valamennyien törpékké változnak! És nem csak ez a trükk látható a roppant látványos meseoperett két felvonása során!
Hófehérke szerepében Holocsy Krisztina, Királyfi Árminként Hajdú László Szabolcs áll a gyermekek elé, a Mostoha Szvrcsek Anita, a Vadász Tyukodi Szabolcs lesz. Varjú Virgil szerepében OIasz Istvánt láthatják az ifjú nézők, akik bizonáyra emlékeznek rá a Nyuszi ül a hóban című zenés mesejátékból, melyben Varsányi Marival játszott, Ifjabb Hímes Nagyrépási Orrángató Ugrancsot alakította. Bagoly Bódog Manases István lesz. Két táncos balettezik a meseoperettben, Barbora Sakálová és Kürti Csaba. A produkció koreográfusa Dvornik Mónika m.v., az erdei állatkákat formázó bábok kivitelezője Fórizs Csaba volt.
- Bonviván nincs a darabban, rajta kívül az operettek szigorú szabályait követjük. A primadonna a gonosz Mostoha, a naiva primadonna Hófehérke, a rezonőr meg a buffo a Varjú meg a Bagoly lesznek, akik egy kicsit emlékeztetnek majd Hacsekre és Sajóra vagy ha úgy tetszik, a Muppet Show két öreg lordjára. Egy kicsit a történetben, egy kicsit azon kívül létezve kritizálják majd a látottakat. És lesz egy táncos-komikus királyfi is - árulta el a pénteken délelőtt bemutatásra kerülő produkcióról Pille Tamás rendező. Hófehérke meg a törpék várják az óvodásokat meg az alapiskolák tanulóit a Komáromi Jókai Színházba!
Tükör hangjaSipula Zoltán
AKIK MÉG ABÁBOKAT IS MOZGATJÁKBalaskó Edit,Bernáth Tamás,Dudás Krisztína,Erdélyi Zoltán,Hajdú László Szabolcs,Nagy László,Olasz István, Pálinkás Andrássy Zsuzsanna,Rab Zoltán
TÁNCOSOKKürti Csaba m. v.(a.h.), Szakálová Barbora m. v.(a.h.)
KUKACsorba Máté m. v.(a.h.)/ Lebocz Dávid m. v.(a.h.)
SZENDEPille Tamás  Hajdú László Szabolcs
Tükör arcaBalaskó Edit
KIRÁLYFI ÁRMINKAHajdú László  Pille Tamás m. v.(a.h.)
VARJÚ VIRGIL Olasz István
BAGOLY BÓDOGManases István
DÍSZLET – JELMEZHoward Lloyd m. v.(a.h.)
KOREOGRÁFUSDvornik Mónika m. v.(a.h.)
KORREPETÍTORPálinkás Andrássy Zsuzsanna
A RENDEZŐ ASSZISZTENSEMesinger Nóra
BÁBOKFórizs Balázs m. v.(a.h.)
Szereposztás változásának jogát a színház fenntartja!