Arthur Miller
Kanyargó időben
Rendező: Verebes István | Bemutató: 2005.12.09  
Ki ne vágyna az élet rohanásában egy pillanatra megpihenni, és józan kívülállással végigpergetni az élet apró, de meghatározó eseményeit, kikutatni az okokat, a gyorsan illanó pillanatok titkát? Jó lenne megállni néha, visszanézni az útközben földre ejtett fiatal évekre, szerelmekre, hazugságokra, barátokra, az elhagyott vándortarisznyára.
A Kanyargó időben Arthur Miller önéletrajzi ihletésű drámájának, A bűnbeesés utánnak az átirata, mely az 50-es évek egyik legnagyobb amerikai bulvárcsemegéjének számító Miller - Monroe házasság intim részleteit tárja fel megdöbbentő őszinteséggel. A főhős, Quentin - akinek figurájában maga a szerző jelenik meg - látomások sorozataként járja végig kapcsolatainak meghatározó állomásait, sokatmondó pillantást vetve a Nőre, aki a volt és leendő felesége, a titkos szeretője, vagy éppen az összetett személyiségű Maggie, azaz Marilyn Monroe alakja egyszerre.
A darabban megjelenő "árnyak" mindegyike érzi a magányt, az egyre szűkebbre szoruló kört - de nem nyugszanak bele az elszigeteltségbe, ki akarnak törni az acélkörből, mert nem hiszik, hogy az életnek nincs értelme, mert meg akarják találni - legalább álmaikban, vágyaikban - az értelmes élet útját.

A Kanyargó időben izgalmas utazás a lélek mélyén, melynek során mindenki megtalálhatja a választ saját életének kérdéseire, persze csak akkor, ha szembe mer nézni önmagával.
TOVÁBBÁBalaskó Edit,Dudás Krisztina,Endrédi Stanislav,Horváth Viktória,Nagy László,Rigó Réka,Tóth Simona
LOUISESzabó Márta m.v.
A rendező asszisztenseKovács Bea m. v.
DíszletKIS KOVÁCS GERGELY m. v.
JelmezDOBIS MÁRTA
Szereposztás változásának jogát a színház fenntartja!